Mus czekoladowy z awokado i bananem
Zdrowy mus czekoladowy z awokado, bananem i kakao. Masło migdałowe nieco zwiększa jego kaloryczność, ale dodaje też smaku. Masło migdałowe to moje niedawne odkrycie. Kupiłam je raczej bez entuzjazmu dla spróbowania i bardzo przypadło mi do gustu. Można je zrobić w domu, wystarczą migdały i odrobina soli. Nic poza tym. Żadnego cukru. Mus polecam podać ze świeżymi malinami i miętą. Zapewniam, że nie będziecie mieli wyrzutów sumienia jedząc go ;)
Składniki (3 porcje):
1 dojrzałe awokado
1 dojrzały banan
4 łyżki kakao
3 łyżki masła migdałowego
Przygotowanie:
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ łyżką. Banana obrać i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze. Mus przełożyć do naczynek i podawać ze świeżymi malinami i miętą. Smacznego!
Świetny pomysł na mus! ; )
OdpowiedzUsuńPrezentuje się bardzo smakowicie! *.*
Pysznie, prosto i czekoladowo, coś dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńktoś używa twoich zdjęć, a także całych tekstów na swoim blogu. http://diyyes. blogspot.com/2014/07/mus-czekoladowy-z-awokado-i-bananem.html
OdpowiedzUsuńDzięki za info, od razu działam.
UsuńNie ma sprawy. Na instagram też wrzuca niekiedy cudze zdjęcia, chociażby to z tego wpisu.
Usuń