Ciasto bananowo - daktylowe
Kolejny pomysł na wykorzystanie mocno już przejrzałych bananów. Przepis znalazłam u Liski jakiś czas temu i prędzej czy później musiałam go przetestować. Ciasto faktycznie z każdym dniem jest co raz lepsze. Przechowywałam je w szczelnym pojemniku i raczyliśmy się nim prawie tydzień. Mam jedną uwagę dotyczącą zawartości cukru. Mimo, że zmniejszyłam jego ilość o połowę, bananowiec i tak był dla mnie nieco za słodki. Nie wiem czy to wina zbyt słodkich bananów czy po prostu moich preferencji. Już wiem, że następnym razem zrezygnuję całkiem z jego dodania. Dla mnie wystarczająca jest słodycz pochodząca z daktyli i miodu.
Super ta decha, ciasto oczywiście też! :) zapraszam na moje, też z bananami.
OdpowiedzUsuńPyszności. *.*
OdpowiedzUsuńIdealne połączenie bananów z daktylami!